Ode aan het landschap in het Mondriaanhuis

Meet & Greet met ons eigen Suus Kooijman

Het Nederlandse landschap is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor kunstenaars. Ook Piet Mondriaan had veel oog voor de natuur om zich heen. Hoewel hij vooral bekend is geworden met zijn abstracte composities, schilderde hij aan het begin van zijn loopbaan vooral landschappen. Een aantal van zijn vroege werken is vanaf 5 juni 2021 te zien in het Mondriaanhuis, samen met werk van hedendaagse kunstenaars, waaronder Suus Kooijman, die ieder op geheel eigen wijze het landschap vastleggen.

Ode aan het landschap

Het Mondriaanhuis in Amersfoort sluit hierbij aan met een tentoonstelling waarin landschappen van de hand van Piet Mondriaan, worden samengebracht met landschappen van hedendaagse kunstenaars, waaronder ‘onze eigen’ Suus Kooijman.

De Eem als inspiratiebron

Suus maakt voor haar werk gebruik van een eeuwenoude techniek met was en pigmenten (encaustic). Het materiaal wordt aangebracht op panelen van hout. De landschappen die onder haar handen ontstaan zijn intrigerend omdat ze tegelijkertijd onthullend en verhullend zijn. Veel wordt aan de blik van de kijker overgelaten. Zij maakte een serie waarin de Eem centraal staat. Een selectie uit deze serie is te zien zijn in het Mondriaanhuis.

Arrangement voor bewoners

Op zaterdag 11 september is er de gelegenheid o.a. het werk van Suus Kooijman te bewonderen en haar te ontmoeten. Voor de bewoners van Grasboom Leusden zijn al twee arrangementjes met vervoer georganiseerd. Je kunt je opgeven bij de begeleiding.

De tentoonstelling ‘Ode aan het landschap’ loopt tot 31 oktober 2021.

Meer informatie: Ode aan het landschap

Meer weten over het werk van Suus Kooijman?

Foto’s : mondriaanhuis – Amersfoort